Debat

Merit endnu en gang

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som meritlærerstuderende rettede jeg henvendelse til DLF for at få tilsendt en indmeldelsesblanket, da det jo er mest fornuftigt at være medlem, der hvor hjælpen er størst inden for ens fagområde.

Stor var min overraskelse, da jeg i Folkeskolen nummer 39 læste, at Lærerstuderendes Landskreds (LL) skulle have ændret sine vedtægter for at kunne optage meritstuderende? At meritlæreruddannelsen har været på vej i nogen tid, kan vel ikke komme bag på LL? Samtidig udtaler Trine Barfod om det at sikre meritstuderendes rettigheder og den uddannelse, vi er blevet lovet: 'at det bliver en meget stor og vanskelig opgave at løse' - jamen hvorfor da det? Vi er da voksne mennesker og har da indtil nu haft en fornuftig dialog med uddannelsesstederne. Hvorfor er vi så svære nogle størrelser at takle?

Endnu større blev min forbavselse dog, da jeg læste interviewet med den nye formandskandidat Anders Bondo Christensen, som adspurgt om, hvad han vil gøre ved lærermanglen, udtaler, at 'meritlærere er en dårlig løsning, som jeg håber er midlertidig'. Hvordan kan du på nogen måde udtale det? Du skulle også gerne repræsentere os meritlærerstuderende, eller har jeg misforstået noget?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Efter to år kommer vi ud med en hel uddannelse - dog 'kun' med to linjefag - men det er der jo også mange fra den gamle uddannelse, der 'kun' har. Vi har alle de pædagogiske fag plus en erhvervsuddannelse med en masse erfaring, som både elever, forældre og erhvervslivet efterlyser i skolen i dag, så hvordan kan du så sige, at det er en dårlig løsning?

Som forælder i disse lærer-mangeltider vil jeg da hellere have en lærer med to års uddannelse end en lærer, der er hentet ind fra gaden eller fra gymnasiet, til at undervise mine børn.

Som ordinær studerende kan jeg da godt se problemet i at få en studiegæld gennem fire år, når man måske kunne havde klaret studiet på to år, og da også set i lyset af den dårlige omtale, den nye uddannelse allerede har fået, men jeg synes da, det er fantastisk, at politikere allerede kan udtale sig om en uddannelse, fire uger efter at det første hold er afsluttet og endnu ikke har bevist sit værd. Den boldgade behøver du/DLF da ikke at gå med på!

Jeg har endnu ikke sendt min indmeldelsesblanket, da jeg synes, det kræver en yderligere gennemtænkning at skulle med i en forening, der allerede er negativ over for mig, inden jeg er meldt ind.

Det ville da være bedre, hvis vi alle kunne samarbejde om at uddanne Danmarks råstof - børnene - for de fleste af os meritter har valgt uddannelsen ud fra netop det ønske.

Lone Larsen

meritlærerstuderende Hjørring Seminarium