Klædt på som formand

Anders Bondo Christensen blev valgt til ny formand for DLF

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kontor 408 på Vandkunsten i København har fået ny ejer. Med stående klapsalver blev Anders Bondo Christensen valgt til formand for DLF på kongressen i Aalborg. Der var ikke andre kandidater til formandsposten, og Anders Bondo Christensen har i første omgang kontoret frem til udgangen af 2003.

Mens bifaldene bragede i kongressalen, gik den nyvalgte formand, der for en sjælden gangs skyld var iført skjorte, mod talerstolen.

I talen takkede Anders Bondo Christensen for valget og den store tillid, det er udtryk for.

'Jeg vil gå til den her opgave fuld af gåpåmod, fuld af energi og fuld af lyst til opgaven. Men jeg vil også gå ind til den her opgave med meget stor ydmyghed over for den vigtige, spændende og vanskelige opgave, som I nu har tildelt mig', sagde den nyvalgte formand.

Mens vi har siddet her i snart tre dage, så har 60.000 børnehaveklasseledere, lærere og skoleledere sikret kvalificeret undervisning ude i den danske folkeskole. Og det er lige præcis det, det drejer sig om', sagde Anders Bondo Christensen.

I den kommende tid vil han præsentere sine bud på, hvad der er foreningens politik og strategi. Nogle af de kommende opgaver bliver blandt andet at få formuleret en god arbejdstidsaftale. Han foreslog samtidig hovedstyrelsen, at den skal på en bustur rundt i landet for at møde medlemmerne og få en dialog i gang. 'Jeg vil godt love, at jeg med min energi og mit engagement vil gøre alt for, at vi løser opgaven', sluttede Anders Bondo Christensen.

Men det blev ikke hans sidste ord fra talerstolen.

Gør det på din måde

Så blev det tid til et par ord fra den afgående formand, Anni Herfort. For en af de absolut sidste gange trådte hun op på sin lille skammel bag talerstolen. Hun lykønskede Anders Bondo Christensen.

'De signaler, jeg har hørt både fra dig, fra hovedstyrelsen og fra kongressen om samarbejde, tegner godt for fremtiden', sagde Anni Herfort.

Hun har i diverse medier afvist at give gode råd til en kommende formand.

'For du kan, du vil, og du skal selv. Og det skal du gøre på din måde'. Alligevel kom hun med et enkelt råd, nemlig at han skal huske på, at han har et knaldprofessionelt sekretariat at trække på.

Til gengæld var der andre, der havde læst Anni Herforts generelle råd til en kommende formand i Folkeskolen nummer 24. Jan Trojaborg fra Københavns Lærerforening ønskede først Anders Bondo Christensen tillykke med valget. Så kom han ind på de råd, den tidligere formand havde været inde på i artiklen.

'I det hele taget skal man kunne repræsentere og klæde sig efter lejligheden. Og der tror jeg, der er udviklingsmuligheder', sagde Jan Trojaborg, og kongressalen fyldtes med grin og store bifald.

Anders Bondo Christensen blev iført en sort jakke, og med et mindede den nybagte formand om en nybagt konfirmand. Til sidst fik han en cigar, for han har jo signaleret høj cigarføring, som Jan Trojaborg udtrykte det.

Med brune sko, sådan lidt vandreskoagtige, grønne bukser, en grå skjorte og sin nye sorte jakke tog Anders Bondo Christensen plads bag talerstolen. I venstre hånd sad cigaren. 'Grunden til, at jeg er lidt famlende, er, fordi jeg ikke er vant til det her, jeg skal jo lige vænne mig til at tale med sådan noget på', sagde han, inden han understregede: 'Der er en ting, jeg bliver nødt til at sige: Min gamle mor skal kunne kende mig stadigvæk'.

Powered by Labrador CMS