For 50 år siden

Kampen mod Grønlands tuberkulose - en folkesag, alle kan støtte med bidrag til kongeparrets Grønlandsfond.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et resultat af kongeparrets Grønlandsrejse i sommer er blevet, at kampen mod tuberkulosen, som hærger særlig hårdt på Grønland, nu tages op. Indsamlingskomiteen er gået i gang med et energisk arbejde og har sendt Folkeskolen følgende linier, som vi med glæde giver plads for:

For et par år siden gjorde vort land en storslået gestus ved at indsamle 10 millioner kroner til bekæmpelsen af tuberkulosen i de krigshærgede lande i Europa.

Nu kaldes der på os i en sag, som burde ligge os endnu nærmere på hjerte, idet det drejer sig om vore egne landsmænd på Grønland. Vi kan ikke vedblivende se den frygtelige kendsgerning i øjnene, at hver tredje grønlænder dør af tuberkulose! Hernede på vore grønne øer er antallet af tuberkuloseramte så langt nede som 4,36 pr. 1000 indbyggere - men i Grønland er det tilsvarende tal tyve gange så stort.

Det er en stor, en national opgave, der her kræver sin løsning. Staten har gennem stadigt stigende bevillinger vist sin gode vilje. Lægerne kæmper en fortvivlet kamp med den store tuberkulosedødelighed. Derfor må De ikke tøve med at hjælpe. Luk op for Deres hjerte og Deres pengepung. Send et bidrag, stort eller lille.

Folkeskolen nummer 41Oktober 1952

Powered by Labrador CMS