Ufrivillig læserbrevsskribent

Et læserbrev fra Folkeskolen dukkede pludselig op i Ekstra Bladet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ingelise Hallengren sendte sidst i august et læserbrev til Folkeskolens redaktion. 14 dage senere, den 18. september, dukker selv samme læserbrev op i Ekstra Bladet. Godt nok med en anden overskrift, men med fuld navn og adresse - kun med ganske få fejl.

Navnet er nu E. Halmgren, og adressen er heller ikke helt korrekt. Læserbrevet bliver i Ekstra Bladet fulgt af et stort billede med billedteksten: 'Ole Vig Jensen burde selv prøve at undervise i folkeskolen, før han lovgiver om den, mener E. Halmgren.' Et par dage senere ringes Ingelise Hallengren op af en Ekstra Blads-journalist. Man ønsker at lave et portræt af hende.

'Jeg har aldrig haft nogle intentioner om at komme i Ekstra Bladet', siger Hallengren. 'Hverken med læserbrev eller portræt'. Hun fortsætter:

'Hvis ikke det var for en kollega, ville jeg slet ikke vide, at mit læserbrev var i avisen. Jeg læser nemlig ikke selv Ekstra Bladet'.

Ekstra Bladets læserbrevsredaktør, Bo Møller Andersen, forstår ikke, hvordan fejlen er opstået. 'Vi modtager en del læserbreve og vælger så de bedste ud', siger han. 'Det er korrekt, at vi normalt ikke ringer folk op og spørger, om de er klar over, at de har sendt os et brev. Det sker kun, hvis det er meget underlødigt eller på anden måde virker mistænkeligt. Det er så bare uheldigt, når én sender os noget i et andet menneskes navn. Men desuden kan jeg ikke se problemet. Hallengren står vel ved, hvad hun har skrevet til Folkeskolen', siger Bo Møller Andersen.

Men Ingelise Hallengren er ikke den eneste, det er gået ud over. Hallengrens læserbrev var i Ekstra Bladet uden hendes vidende torsdag den 18. september. Mandag den 22. skrev samme: Rettelse: Birte Frandsen, Taastrup, har gjort os opmærksom på, at hun ikke har skrevet indlægget under 'i øvrigt mener jeg' den 17. september. Vi beklager fejlen.