Kjeld Søndergaard

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sønderagerskolen blev ramt af dyb sorg tirsdag den 30. september, da vi modtog besked om, at Kjeld Søndergaard var død, selv om det ikke var uventet.

Allerede i 1993 gennemgik han den første operation. Det gik tilsyneladende godt. I begyndelsen af 1997 blev det klart for os alle, hvad vej det bar.

Kjeld blev i 1968 ansat på den nyopførte skole, Sønderagerskolen.

I de 29 år, han nåede at være ansat på skolen, havde han mange tillidsposter, men det var først og fremmest gennem skolens musikliv, at han markerede sig.

Sønderagerskolen har i mange år været kendt vidt omkring for sit rige musikliv. Hele denne musikkultur har Kjeld været igangsætter af og dynamo for - Kjelds gennemgående rolle har været som leder af skolekoret.

Dette arbejde førte til dannelsen af et fælleskor for tre af byens skoler. Sammen afviklede skolerne en årlig musiklejrskole og gav os mange gode musikoplevelser i form af koncerter, for eksempel julekoncerterne i Hedeagerkirken og Herning Valgmenighedskirke.

Kjeld var enestående på dette område, og den frivillige musikundervisning blomstrede - både på skolen og i samarbejdet med andre skoler.

Kjeld tog initiativ til en stor familiejulekoncert i Herning Kongrescenter med elever fra alle skolernes kor og et symfoniorkester. Et initiativ med omkring 400 børn involveret, som blev en tradition - hvert år stod han selv i spidsen for julekoncerten, 16 koncerter blev det til.

Kjeld har på mange andre måder præget byens musikliv i alle årene.

Kjeld efterlader et stort tomrum på skolen, som det vil tage lang tid at fylde ud.

Han spredte altid glæde og munterhed omkring sig med sit lyse, glade og humoristiske væsen.

Skolen har mistet en farverig og markant personlighed.

Vores tanker går i denne svære stund til hans kone Ruth, som også er ansat på skolen, og deres tre børn.

Æret være Kjelds minde.

Kollegerne på Sønderagerskolen