Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Oluf Rings Minde

Ved Oluf Rings Død mistede dansk Folkesang sin bedste Mand. Han lignede den Folketone, han banede Vej for: venlig og vækkende.

Her er det virkelig de Tusinde Hjem, der har noget at takke for; thi han kom gennem talrige Sammenkomster, i Radioen, i Kor og i sin Lærer- og Udgivervirksomhed hele det sangglade Folk i Skole og Hjem, i Menighed og Forsamling i Møde med Sangen.

Oluf Ring fornyede Folkesangen ikke alene ved at vække den hos mange, men ogsaa ved en Række nye Melodier, som han, der i Ordets egentligste Forstand var en folkelig Mand, bedre end andre kunde skabe. Ogsaa Korsangen fik ved hans Udvælgelse og Udsættelser en Fornyelse.

Vi har derfor Lov til at tro, at mange gerne vil vise deres Taknemmelighed ved at være med til at rejse en Mindesten paa hans Grav paa Vejstrup Valgmenigheds Kirkegaard.

Folkeskolen nummer 40

oktober 1947

For 25 år siden

Et tilbageskridt

På Danmarks Lærerforenings generalforsamling sagde formand Jørgen Jensen i sin mundtlige beretning blandt andet:

'Det nødvendige Seminarium har startet sin undervisning 1. september i år. Jeg ser med beklagelse på dette. Gennemførelsen af læreruddannelsesloven af 1966 samt den senere gennemførelse af loven om statsstøtte til private seminarier har betydet, at uddannelse af lærere nu er en opgave, som samfundet varetager på lige linje med andre højere og videregående uddannelser. Finansudvalgets tilslutning til oprettelsen af Det nødvendige Seminarium betegner efter min opfattelse et tilbageskridt og en tilbagevenden til den tid, hvor læreruddannelsen blev varetaget af forskellige private grupper med større eller mindre økonomisk tilskud fra staten'.

Folkeskolen nummer 43

oktober 1972