Netværk for nye lærere

Nyuddannede lærere får 70 skemalagte timer over to år til kurser og netværk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nyuddannede lærere i Albertslund får 70 skemalagte timer fordelt på de første to år til introduktion, netværksarbejde og kurser. Og der er mødepligt til arrangementerne.

'Kommunen fandt ud af, at der var et problem, da flere unge lærere oplevede ikke at kunne leve op til kravene eller simpelt hen holdt op, fordi de fik et praksischok. Derfor betalte kommunen Pædagogisk Center for at hjælpe med at oprette netværk og være supervisor for de nyuddannede', fortæller Helle Høiby fra Albertslund Cykelkorps.

Cykelkorpset samarbejder med Pædagogisk Center Albertslund om projektet, der har eksisteret i lidt over et år. Pædagogisk Center står for kurserne.

De nyuddannede lærere bydes velkommen på en intro-dag med morgenmad og oplæg fra borgmester, skolechef og chefen for Pædagogisk Center. Derefter cykler flokken ud til kommunens vikingelandsby og til naturskolen for at få præsenteret disse to ekskursionsmuligheder. Dagen slutter med frokost og møde i det nye lærernetværk.

Udveksling af erfaringer

Hver skole har en makkerskole, og det er de unge lærere fra disse to, der udgør hvert netværk. Det første år har de desuden en supervisor fra Cykelkorpset med.

'Ideen er at udvikle og fastholde de nye lærere. Det er deres forum og dem, der skal udveksle erfaringer. Møderne foregår i rare omgivelser, hvor man kan tale uforstyrret sammen', siger Helle Høiby.

Fire emner blev taget op i kursusform sidste år for hele gruppen. Det var teamsamarbejde, lærerrollen, klasselærerfunktionen og den svære samtale.

Helle Høiby og Tine Guldager fortæller, at kritiske forældre og kritiske kolleger næsten kan slå de nye lærere ihjel. Derfor er det vigtigt, at de har hinanden at støtte sig til i netværket. Det er lettere at spørge og hjælpe hinanden, når man er i samme situation.

Netværkene begyndte sidste år. Planen er, at netværkene fortsætter efter det første år, også sammen med den nye årgang af lærere.

hela

Powered by Labrador CMS