Folkeskolens leder:

Profession: lærer

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Professionsidealet skal vedtages endeligt på DLF's kongres, der foregår i Aalborg i disse dage. Idealet indeholder et fælles værdigrundlag for lærerarbejdet og er et ideal, som lærere i fællesskab og hver for sig efter bedste evne vil forsøge at leve op til.

Det er naturligvis ikke nok, at en kongres vedtager et ideal. Det skal også nå ud over rampen og vise sin berettigelse i det daglige arbejde, så opgaven fremover består i at få idealet videre fra at være et arbejdspapir til at blive et arbejdsredskab.

På kongressen skal der også tages stilling til Mål og værdier for lærerarbejdet i 'relation til ændringer af arbejdstidsaftalen i 2004'. Formålet er at få formuleret, hvad det gode lærerliv indeholder, for derudfra at have et udspil parat, når der skal forhandles en ny arbejdstidsaftale.

Desuden skal kongressen tage stilling til, om der skal være direkte medlemsvalg til posten som DLF's formand. Et punkt, der sikkert vil blive debatteret ivrigt. Endvidere skal også papiret om 'Fællesskabets skole i et multietnisk samfund' vedtages.

Og så er det også på denne kongres, at DLF skal vælge ny formand. Eneste kandidat indtil nu er Anders Bondo Christensen.

Følg kongressen løbende på www.folkeskolen.dk, der vil bringe nyt fra debatten, mens den finder sted.