Max Hansen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forhenværende viceskoleinspektør Max Hansen er ikke mere. Et langt og meget aktivt liv er slut.

Energisk og slidsom var Max. I 1969 blev han og undertegnede kollegaer på Fryndesholm Skole i Augustenborg på Als. Max var altid forstående og loyal over for nye tiltag som oprettelse af børnehaveklasser, igangsætning af elevråd og klasseforældreråd og skole-hjem-samarbejde med besøg i elevernes hjem.

Max var en pioner i lejrskolearbejdet. Turene til Lejre var kvalitetsmæssigt af det bedste. Hundredvis af børn erindrer med glæde disse ophold. Åbent hus i hjemmet på Græskobbel var en positiv idé i hans virke. Vi kom der alle sammen - elever, forældre og kollegaer. Især skal fremhæves, når elever blev inviteret til »Fok«, efter at høsten var i hus.

Max var også landsbydegn af format. Han deltog meget i foreningslivet. Aktivt og hjælpsomt tog han del i mange arrangementer.

Pudsigt nok havde Max og jeg allerede mødt hinanden i 1940 i nogle drabelige sportskampe på Kerteminde egnen.

Jeg vil altid mindes Max som en god ven og slidsom kollega.

Æret være hans minde.

Aage Pedersen

Powered by Labrador CMS