Anmeldelse

De rygende skorstene

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Perioden fra slutningen af 1800-tallet og frem til 1920 var de rygende skorstenes tid. Fabriksfløjtens kalden ændrede på få år levevilkårene for bybefolkningen i Danmark. Alle danske byer voksede. I København opgav militæret kravet om en fæstning, så voldene blev gravet væk. Det gav plads til nye boligkvarterer og mange industrivirksomheder.

Fakta:

Titel: De rygende skorstene

Forfatter: Birgit Knudsen

Pris: 181,25 kroner

Sider: 72 sider

Serie: Mellem fortid og fremtid

Type: Bog

Forlag: Alinea

I "De rygende skorstene" kan man læse om industriudstillingen i København i 1888, om tændstikfabrikken Gosch & Co. og faren ved fremstillingen af fosfortændstikker. Man kan arbejde med den tidlige arbejderbevægelse fra stiftelsen af en dansk afdeling af Internationale over Slaget på Fælleden i 1872 og frem til septemberforliget 1899. Desuden bliver der fokuseret på mande-, kvinde- og børnearbejdspladser.

Bogen er skrevet på en levende og saglig måde, flot illustreret og let at læse. Forrest sætter en tidslinje begivenhederne på plads, og bagerst finder man gode råd til læreren om, hvordan man sætter denne bog ind i en undervisningssammenhæng, samtidig med at der gives bud på problemstillinger, som er relevante i forhold til emnet.

Bogen kan på alle måder anbefales fra 8. klasse.