Debat

Vi mister modet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvorfor mister vi modet til at blive lærere, hver gang skolen debatteres i medierne?

Får vi virkelig verdens bedste folkeskole ved at score topkarakter i Pisa? Eller uddanner vi vores børn til »Hvem vil være millionær?« og »Jeopardy«?

Hvem har stillet spørgsmål til, hvordan Politiken undersøgte elevers viden om Nakskov? Er Nakskov-syndromet grund nok til at gøre geografi til et prøvefag?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvor er den forskning, som taler for, at test og prøver fremmer læring?

Hvorfor er vi et af de rigeste lande i verden, når skolen uddanner dumme mennesker?

Hvorfor har Danmark opfundet brintpillen og leveret magneter til Nasa's Mars-mission, når Pisa siger, at vi er dårlige til naturfag? Og hvorfor kom der først uddannede natur/teknik-lærere i folkeskolen i 2002, når faget blev indført i 1995?

Hvorfor skal gruppeprøver afskaffes, når alle 18 lærerseminarier er enige om, at det er en god prøveform? Hvor skal lærer og censors timer komme fra? Fra undervisningen?

Hvorfra ved Bertel Haarder, at skolen er slap? Hvordan vil han hæve lærerens status, når han fjerner tilliden til læreren som professionel med kanon, trinmål, test? Er læreren ikke den, som er uddannet til at træffe valg angående indhold, form og metode i en given situation og med eleverne? Bliver vi bedre lærere, når vores arbejdsområde konstant er udsat for mistillid?

Gør konkurrence om løngoder virkelig læreren til en bedre lærer? Eller bliver han bare bedre venner med lederen?

Hvorfor bliver lærere ikke inviteret til Marienborg til debat om folkeskolen, når indvandrere bliver det i udlændingedebatten? Hvad ved Anders Fogh om rundkredsen og pædagogik?

Hvor er alle de kvalificerede indlæg i folkeskoledebatten fra lærerne, de lærerstuderende, eleverne og forældrene?