Debat

Nul tolerance i Forbudtland

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Slut med at lege indenfor og slut med støjende adfærd, kort sagt nul tolerance, brølede Venstres lokalpolitiker Ole Roed Jakobsen for nylig ifølge både Berlingske Tidende og Frederiksborg Amts Avis.

For at det ikke skal være løgn, blev den brølende borgmester fra Skævinge minsandten refereret for at mene, at de slappe lærere, der ikke vil rette ind efter lige præcis den linje, simpelthen bare skal sparkes ud af skolen.

Det lyder ærlig talt slet, slet ikke spor liberalt, men minder mildt sagt bekymrende meget om kæft, trit og retning i den stråtækte skole med spanskrøret liggende på katederet. Eller som i Halfdan Rasmussens fundamentalistiske Forbudtland, hvor intet er tilladt, og selv den sjoveste badutmand som bekendt har det aldeles rædsomt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Med andre ord overhovedet ikke noget rart sted at tilbringe tiden. Hverken for elever eller lærere. Sådan må det naturligvis aldrig igen blive at holde skole. Man behøver da heller ikke nærlæse de omtalte artikler for at kunne konstatere, at der ikke er så meget som fligen af nytænkning i udtalelserne fra Ole Roed Jakobsen.

Målet med tålelige forhold i folkeskolen kan alle forhåbentlig bifalde, men midlerne helliges bestemt ikke af den grund.