Kommunalreformen forpligter

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En række DLF-medlemmer kommer til at opleve store, direkte konsekvenser af kommunalreformen i deres aktuelle ansættelsesforhold - først og fremmest medlemmer i kommunale forvaltninger og i de nuværende amtskommuner, sagde Anders Bondo i sin beretning til kongressen. KL har hidtil ikke haft tilstrækkelig mod eller vilje til at forpligte kommunerne på at skabe tryghed for de ansatte, men det lysner, mente han.

»KL har nu signaleret, at de nyvalgte kommunalbestyrelser hurtigst muligt bør forholde sig til tryghedsaftaler og tryghedsskabende foranstaltninger. Vi forholder os naturligvis positivt og forventningsfuldt til de meldinger«, sagde DLF's formand og understregede, at foreningen har en klar forpligtelse til at hjælpe hvert enkelt medlem i forhold til de konkrete problemer, der opstår ved skift af arbejdsgiver eller arbejdsplads. Mange vil være i en usikker og presset situation. Den direkte kontakt bliver ofte rettet til lokalkredsen, men fra centralt hold er DLF parat med nødvendig støtte.

»Vi får i høj grad brug for den gode dialog mellem de forskellige led i foreningen«, sagde Anders Bondo.

Powered by Labrador CMS