Anmeldelse

Anden verdenskrig

Europa

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen giver i en meget kort form orientering om anden verdenskrig.

På de cirka 60 sider lykkes det forfatteren at give læseren et indtryk af nogle højdepunkter fra krigen, blandt andet under overskrifterne: "Krigen bryder ud", "Blitzkrig", "Krigen i Middelhavet", "Giganternes kamp" og "Det besatte Europa".

Selv om der er tale om en kort indføring, er det skrevet præcist og i et let forståeligt sprog, hvilket gør bogen anvendelig allerede fra 6. klasse.

Der er mange gode og relevante illustrationer, og kortmaterialet er rigtig godt og overskueligt.

Bogen indeholder desuden en række profiler af de militære og politiske ledere under anden verdenskrig, hvilket er en god ting, sammenholdt med siderne over vigtige datoer, der giver læseren et godt overblik.

Ordlisten bagerst i bogen er dog mangelfuld.

Bogens layout er tidssvarende og virker inspirerende for arbejdet med bogens emne. Jeg kan derfor anbefale bogen til skolebiblioteket, hvor den fint vil kunne supplere anden litteratur om anden verdenskrig.