Rammen var ikke stor nok

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når den økonomiske ramme ikke er der, så må ambitionsniveauet lægges til rette derefter. Eller omvendt: Hvis man har en masse pædagogiske og politiske ambitioner, så må man lukke op for pengeposen.

Det prøver ikke mindst lærerkredsene på Østfyn og i Lyngby-Taarbæk som deltagere i DLF's pilotprojekt om 'Mål og resurser' at forklare kommunalpolitikerne. Forleden mødte repræsentanter for Lyngby-Taarbæk Kommunelærerforening op til det årlige foretræde for økonomiudvalget med et lille kunstværk, som illustrerer problemet med forholdet mellem mål og ressourcer. Værket var anbragt i 'Den økonomiske ramme', og den var desværre så lille, at der kun blev plads til 'ål- og ammestyr', selvom politikerne har store ambitioner med 'mål- og rammestyring'. Ved samme lejlighed delte lærerforeningsrepræsentanterne også kommunens egen målsætning for skolerne ud - for det tilfælde at politikerne skulle have glemt den:

'Der er mange fine forkromede mål, som tages frem ved festlige lejligheder. Men man glemmer gerne at kigge på dem ved budgetlægningen', siger formand for Lyngby-Taarbæk Kommunelærerforening Jørgen Reedtz.