Opklaring forude

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeren og Folketingets Ombudsmand mødtes fredag for at tale om den foreløbige redegørelse om forældrebetaling, som Ombudsmanden udsendte i sommer.

- Mødet var en opklarende drøftelse, siger Jon Andersen fra Ombudsmandens kontor.

- Nu forventer vi et skriftligt svar fra Undervisningsministeriet om en måneds tid, derefter vil Ombudsmanden udarbejde den endelige redegørelse.

Ole Vig Jensen mener ikke, at der behøver gå en måned, før der kommer et svar.

- Juristerne i ministeriet skal i gang med de lovgivningsmæssige afklaringer, og så sender vi svaret. Der er ikke store forskelle i den måde, Ombudsmanden og jeg vurderer sagen på, fandt vi ud af på mødet, siger Ole Vig Jensen til Folkeskolen.

Han mener, at det kan blive nødvendigt at ændre både folkeskoleloven og gymnasieloven, så man fjerner tvivlen om, hvad man må og ikke må.

Kommunernes Landsforening skriver i sit seneste nyhedsbrev til skolelederne, at Ombudsmandens foreløbige redegørelse ikke betyder, at retstilstanden er ændret, og efter KL's mening kan 'der fortsat opkræves betaling til udgifter i forbindelse med lejrskoleophold og skolerejser hos forældrene i overensstemmelse med de lokale principper og bestemmelser'.

Forelagt dette svarer undervisningsministeren, at det er Kommunernes Landsforenings eget ansvar, hvordan man vil formulere sig.

- Når vi svarer Ombudsmanden, vil vi sikre os, at kommunerne bliver gjort opmærksom på vores reaktion, så de kender den præcisering, der må finde sted, siger Ole Vig Jensen.hela