Model Tylstrup

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tylstrup Skole ligger i et lille bysamfund uden for Aalborg. Skolen har 145 elever fra børnehaveklasse til og med 6. klasse og 13 lærere inklusive børnehaveklasseleder og skoleinspektør.

Lærerne var interesserede i at komme med i forsøget med fast arbejdstid, fordi man havde gode erfaringer med mandag som fast mødedag og havde brug for endnu mere tid sammen.

Lærerne har kunnet vælge, hvor stor en procentdel af F-tiden op til 25 procent de ønskede at holde uden for den faste arbejdstid. Ingen har valgt nul procent, gennemsnittet ligger på 17 procent. Der er aftalt en flekstidsordning, så lærerne en uge i forvejen kan ændre i arbejdstidsskemaet med overarbejde eller afspadsering. Dog kan der ikke afspadseres i U-tid, eller når der er planlagt møder.

Lærerne har telefon-træffetid mandag mellem klokken 15 og 17, og det tilstræbes også, at forældresamtaler afvikles i det tidsrum. Der er indrettet ét forberedelseslokale med et skrivebord per to lærere og tre pc'er til fælles brug.