Model Nyborg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skovparkskolen i Nyborg er en to-sporet byskole med børnehaveklasse til og med 10. klasse, omkring 500 elever og 49 lærere.

Det blev besluttet på et lærermøde, at skolens deltagelse i forsøget skulle afgøres ved en afstemning. Afstemningsresultatet var 26 for, 19 imod og fire blanke.

Hver lærer har kunnet beslutte at holde nul, 15 eller 25 procent af F-tiden uden for den faste arbejdstid, 16 har valgt nul, én har valgt 15, og 25 har valgt 25 procent. Desuden er 30 timer fra 70-timers-puljen til egen disposition plus 30 timer fra klasselærerpuljen. Alle lærere er på skolen mandag og tirsdag fra klokken 8-16, og forældresamtaler forsøges lagt mellem klokken 8 og 16. Skolen har foreløbig lagt arbejdstidsskemaer for hver lærer for august og september.

Der er indrettet egentlige forberedelseslokaler to steder på skolen, hvor lærerne har hver sit skrivebord, og det er meningen, at der skal være et antal trådløse telefoner til udlån. Ti lærere må forberede sig i deres klasseværelse.