Pisa er imod nationale test

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi skal have nationale, obligatoriske test, så fagligheden kan blive styrket. Sådan lød det fra regeringen, da Pisa-undersøgelsen blev offentliggjort den 6. december 2004. Men det er ikke en anbefaling, der stammer fra Pisa.

»Det forslag må regeringen selv forklare«, sagde leder af Pisa i Danmark, professor Niels Egelund, ved Folketingets høring om Pisa i sidste uge.

»Pisa siger, at bindende mål er en god idé, men Pisa peger ikke på standardiserede test som en løsning. Pisa viser, at det fungerer bedst, hvis lærerne tester i den løbende undervisning med prøver, de selv har fremstillet«.

Louise Frevert, Dansk Folkeparti, ville vide, om en delt skole ville styrke fagligheden.

»Der er intet i Pisa, der siger, at delt skole vil løfte fagligheden«, svarede Niels Egelund. »En tredjedel af Pisa-landene har delt skole, eksempelvis Tyskland, der ligger helt i bund«.

jvo@dlf.org

Powered by Labrador CMS