Anmeldelse

Hiroshima / Vietnamkrigen / Krigen i Irak / Den arabisk-israelske konflikt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er tale om oversættelser fra engelske udgivelser. Bøgerne er ikke særlig omfangsrige, men alligevel temmelig dyre.

Alle titler er opbygget efter samme koncept, der består i en meget kort indføring i de enkelte problemstillinger, men dog rigt illustreret med både billeder, tegninger og kort. Et fortrin ved disse bøger er, at de giver en form for øjenvidneberetning fra de berørte områder. Dette gør, at bøgerne til tider opleves som spændende læsning.

Der er i alle bøger bagest en tidslinje, yderligere oplysninger og en ordliste, hvilket er en rigtig god ting for eleverne, når de beskæftiger sig med de berørte problemstillinger.

Sproget er meget let læseligt, og serien kan derfor udmærket anvendes fra 6. klasse. Der er dog tale om en behandling af temaerne, som til tider er meget overfladisk, og der bør derfor suppleres med andet materiale.

Bøgerne vil dog absolut have en fordel for elever, der ikke ynder at læse meget. De kan anbefales til skolebiblioteket i gruppesæt.