Elever sendes hjem

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et rundspørge foretaget af Aalborg Lærerforening tyder på, at kommunens skoleelever går glip af mange timer, fordi de bliver sendt hjem, når læreren er syg. Lærerforeningen mener, at eleverne samlet mister 600-700 undervisningstimer per uge. På mange af Aalborgs skoler har skolebestyrelserne ligefrem udarbejdet principper, der betyder, at elever fra 5. klasse og opefter altid sendes hjem i ydertimer.

Aalborg Lærerforening mener, at årsagen til de manglende timer blandt andet er, at kommunens vikarkonto blev skåret ned med seks millioner kroner sidste år. Foreningen foreslår, at man løser problemet ved i fremtiden at indarbejde såkaldte rådighedstimer i de faste læreres skemaer eller ved at lade faste lærere tage en ekstra time på overtid.

Det har man gjort i Hobro Kommune, hvor man ændrede politik for fire-fem år siden, da forældre klagede over, at børn sendtes hjem i utide. Dengang blev der truffet en central beslutning om, at børnene ikke sendes hjem, og der skal være en faglighed, når der sættes vikar på.