Debat

Racistisk reklame

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 34 var der på næstsidste side en annonce fra Ekstra Bladet (EB), hvor man kunne bestille klassesæt af et særtryk, de har lavet om deres store emne i øjeblikket: 'de fremmede'.

Det undrer mig, at Folkeskolen ikke har regler for, hvilke annoncer bladet vil bringe.

Det er jo ingen hemmelighed, hvad EB mener om 'de fremmede'. EB siger selv (disse citater er sagt af Sven Ove Gade, EB's chefredaktør) '. . . vi forstår så udmærket, at mange kommer til Danmark, men vi er altså ikke noget indvandrerland', og 'Det danske folk har ikke sagt ja til, at Danmark skal være et multi-kulturelt samfund' samt '. . . EB's forargelse er ikke vendt imod de fremmede, men imod de politikere og det system, der under dække af godhed lukker op for et omfattende misbrug, som må oprøre de fleste danskere'. Dette er et lille udpluk af EB's holdninger om dem, de kalder 'de fremmede'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg bliver provokeret over at se EB's annonce i Folkeskolen, da jeg ikke mener, at en reklame for deres racistiske holdninger hører hjemme i hverken Folkeskolen eller folkeskolen. Jeg mener ikke, at nogen lærere bør bruge deres racistiske materiale i deres undervisning, og hvis nogen gør, håber jeg, de bruger det som et eksempel på, hvordan racistiske holdninger kan udformes.

Jeg håber på, at jeg, når jeg bliver færdiguddannet, kommer ud til nogle kollegaer, der har en mellemfolkelig forståelse og et medlemsblad, der tænker på holdninger og ikke på annoncekroner.

Lise Lotte Sørensen

lærerstuderende

Københavns Dag- og

Aftenseminarium

Svar:

Personligt har Ekstra Bladets kampagne fyldt mig med afsky. Jeg læser kun bladet, fordi jeg er tvunget til det på grund af mit arbejde.

Men som materiale til studier af, hvor svinsk, kynisk og racistisk man kan opføre sig, er bladet godt, synes jeg. Enhver lærer må selvfølgelig vurdere, om netop det materiale kan bruges til en undervisning inden for folkeskolelovens rammer.

Thorkild Thejsen

redaktør

Powered by Labrador CMS