Nu kommer vejledningen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu skulle den være ved at være på trapperne, den længe ventede vejledning til Lærerforeningens kredse om de nye lønformer. Alle skoleledere, alle viceinspektører, afdelingsledere og skolekonsulenter med ledelsesbeføjelser går nemlig på nye lønformer 1. april næste år, og det betyder en kæmpe opgave for de lokale kredse med forhandling af tillæg og løntrin for individuelle kvalifikationer og funktioner.

I Fredericia sidder kredsformand Kristian Jul Madsen i kommunens centrale samarbejdsudvalg, hvor man er gået i gang med forhandlinger, der skal føre til en kommunal lønpolitik.

- Men jeg synes jo, vi mangler noget fra foreningen. Vi har fåeten kredsformandsudsendelse om, hvornår vi kan vente noget, men det er for sent. Virkeligheden er, at vi starter nu, og jeg kan godt høre, at nogle af de andre grupper er mere på forkant.

Kredsformand Karl Sigsgaard, Slagelseegnens Lærerkreds:

- Så længe vi ikke har en afklaring centralt, kan vi ikke være klædt på, når vi bliver kontaktet af forskellige konsulentgrupper, der vil vide, om de skal på nye lønformer.

- Men kommunerne er slet heller ikke klædt på til at begynde forhandlingerne endnu, understreger Karl Sigsgaard.

DLF's tidsplan for arbejdet med implementering af nye lønformer siger, at der kommer en generel vejledning i september/oktober, siden følger en kredspakke til brug for lokale kurser for skoleledere og tillidsrepræsentanter, og sidst pååret og i begyndelsen af 1998 arrangeres så heldagskurser for kredsenes forhandlere.

Powered by Labrador CMS