Farvel med Ramasjang

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tiden er ved at rinde ud for Aarhus Kunstmuseums gule bygninger på Høegh-Guldbergs Gade. Til foråret står det nye kunstmu­seum ved siden af Musikhuset og Rådhuset færdigt.

Når det gamle museum åbner dørene for sin sidste udstilling, sker det i bogstaveligste forstand med ramasjang. Det er nemlig navnet på udstillingen, som består af museets egen kunstsamling. Ideen er at skabe en anderledes og provokerende iscenesættelse af samlingen. Blandt andet har man i en af salene eksperimenteret med at stille ekspressiv og konkret kunst op over for hinanden under navnet »Konfrontation«.

Der bliver også mulighed for at få et indblik i fremtiden, idet en anden af udstillingerne er en præsentation af det nye kunstmuseum, som bliver et af Europas største.

Forhenværende indenrigsminister og borgmester i Århus, Thorkild Simonsen, åbnede »Ramasjang« i fredags. Udstillingen vil køre indtil den 5. oktober.

Læs mere om udstillingen på www.aarhuskunstmuseum.dk