Debat

En glimrende ide

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 34 skriver Troels Østergård, at pensionskravene bør indgå i medlemsdebatten om Overenskomst 02. Det er en glimrende ide, men som pensionist er det ikke så enkelt at komme til orde. Vi kan opstille krav og måske få positiv opbakning fra kolleger, men vi har ingen magt at sætte bag vore krav. Vi kan ikke nedlægge arbejdet, vi kan ikke arbejde efter reglerne, og vi har ikke et dagligt forum til udveksling af ideer.

Det er dejligt at læse, at Kommunernes Landsforening også finder, at tjenestemandspensionerne trænger til et løft. Desværre ser det ud til kun at gælde de aktives pensionsvilkår. Måske tager jeg fejl i det med de aktive.

Troels Østergård skriver også, at en løsning kunne være at regulere pensionerne på samme måde, som man gør med de sociale pensioner. Det er en fuldstændig uacceptabel tankegang. De sociale pensioners satsregulering må bestemt afvises på vort område. Den er ikke dækkende: en tjenestemandspension er ikke en social pension, men en løndel, som vi har betalt til gennem hele vort arbejdsliv.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hovedstyrelsen bør derfor arbejde kraftigt på at løse problemerne for den lukkede pensionistgruppe af statstjenestemænd. Vi har oplevet en lang række af kongresvedtagelser vedrørende parallel udvikling mellem løn og pension, uden at DLF's efterfølgende arbejde hermed har ført til noget nævneværdigt resultat.

Man har ignoreret problemerne for pensionisterne i den lukkede gruppe, som sakker mere og mere agterud, efterhånden som de specielle løndele udgør en større og større del af lønsummen.

Neel Eriksen

delegeret for fraktion 4