Debat

En tante i første

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I gang igen efter barselsorloven.

1. klasse. - Ja, det sagde jeg faktisk, at jeg gerne ville have dengang i januar til fagfordelingen. Og nu står jeg lige midt i det hele.

Læst, tænkt og planlagt. - Mon det holder?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der er de, de forventningsfulde elever. 20 (det er mange i en klasse på denne skole). Solen bager.

Forældrene er der også.Solen bager bare mere og mere - her er mindst 32 grader i denne barak, hvor vi holder til.

Sommerkjolen klistrer, deodoranten svigter! Kan mærke blikkene. Efter seks år som lærer må jeg da snart være professionel!

Så er hun der lige pludselig: Tanten til eleven, hvis forældre ikke kunne være til stede i dag. Hun er fra Tyskland, men taler engelsk. Sød, imødekommende og positiv, men i evig samtale med eleven, mens jeg fortæller om dagens gang i 1. klasse . . .

I pauserne er hun der også. Det hele koger, mit engelske er ikke det bedste, og er der noget, jeg gerne vil være fri for lige nu, er det at tale engelsk.

Efter to (lange) timer er første skoledag forbi, og der tages afsked med børn og forældre. Tanten kommer hen og takker for en god og udbytterig dag, og med et blik på min stadig synlige, lille topmave (efter tre fødsler) hører jeg hende sige: 'I wish you luck!'

Jette Martinsen

Nørre Alslev