Anmeldelse

Hvorfor mener de det?

En introduktion til de politiske ideologier

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ideologierne giver en bestemt måde at anskue verden på. Alle politikere har nogle bestemte ideer om, hvordan de vil indrette samfundet. Ideologierne bliver dermed en central indgang til forståelse af den politiske virkelighed.

Bogen er bygget op omkring en gennemgang af forskellige ideologier. Ud over de traditionelle ideologier som konservatisme, liberalisme og socialisme gennemgås nyere ideologiske strømninger, som har betydning for den politiske debat nu og i fremtiden. Inden for hver ideologi behandles begreber, der er nødvendige at forstå for at kunne identificere en tekst som værende udtryk for det ene eller andet ideologiske synspunkt. For hver ideologi er der forskellige arbejdsopgaver, hvor eleverne kan anvende de centrale ideologiske begreber på en konkret politisk debat.

Der er tale om en velskrevet bog, der giver en rigtig god indsigt i de forskellige ideologier og nye strømninger. Bogen er dog for svær for folkeskolens elever, men kan med fordel bruges af læreren i sin forberedelse.