Anmeldelse

Slaver

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En slave i antikkens Rom kunne have det ret komfortabelt. Han kunne for eksempel følge børnene til skole og hjem igen, en sådan slave kaldtes en pædagog. Men slaveri forbindes jo oftest med ufrihed og hårdt arbejde, at være træl.

Det er mindre end 60 år siden, slaveri blev forbudt på verdensplan, men slaveriet trives som bekendt i bedste velgående om end i det mere eller mindre skjulte.

Dette nye bind i den populære serie, hvor børn såmænd kan annamme en stor del af den paratviden, de ældre generationer gik ud af skolen med, handler om slavehandel og slaveri før og nu. Mest før. Vi hører om slaver i almindelighed, i det gamle Rom, om vikingetidens trælle og ikke mindst om Dansk Vestindien, slavejagt, -transport, -handel, oprør og endelig friheden i 1848. Sidst nogle sider om slaver og sorte i USA, nutidens børneslaver og om rumænske fattige, som vil sælge deres børn eller blot give dem væk til en bedre tilværelse.

Det er en meget veltilrettelagt og godt fortalt bog, ikke for de yngste i målgruppen, dertil er emnet for komplekst, og der er for mange svære ord og begreber. Men de lidt ældre vil få meget at vide på en spændende og komfortabel måde, som i mange tilfælde vil lede til, at eleven vil søge emnet uddybet med andre materialer.

Illustreret med nydelige akvareltegninger i farve og enkelte fotos.