Anmeldelse

Den Trojanske Krig

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan gør man digtene om Iliaden fra den græske oldtid kendt for nutidens skoleelever? Måske et spørgsmål, som mange lærere i tidens løb har stillet sig selv i bestræbelserne på at inddrage de kendte heltedigte i deres undervisning.

I historien om Den trojanske hest har forfatteren Nils Hartmann, som er kendt fra mange andre børnebøger, genfortalt historien, således at den bliver læsbar for større børn i skolen.

Vi får historien om det gyldne æble kastet ind til den skønneste kvinde og kampen mellem gudinderne Hera, Afrodite og Athene. Hvordan kongesønnen Paris får til opgave at udpege den skønneste af de tre gudinder og udpeger Afrodite. Herefter følger historierne om Apollon, Hermes og Akilleus, Odysseus og endelig den trojanske hest.

Bogen er smukt illustreret af Palle Bregnhøi, hvis akvareller på fin vis underbygger historien. En bog, som bør finde en plads på mange skolebiblioteker, således at læreren i historie og dansk kan finde en let tilgængelig bog om de gamle græske heltedigte.