Anmeldelse

Un si terrible secret

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Spændende, tragisk og rystende. Hvor er det godt at kunne bruge den slags ord om en lille, uanseelig bog til franskundervisningen. Igen viser "Easy Readers"-serien, at der her er sikkerhed for kvalitet.

Nathanaëlles bedsteforældre dør begge juleaften under uforklarlige omstændigheder. Hun beslutter sig for at undersøge, hvad der er sket i det ensomt beliggende hus med de blå skodder. Hendes søgen fører hende tilbage til besættelsestidens Frankrig, hvor krig, kærlighed og jalousi smelter sammen i en ond blanding. Faktisk greb jeg mig selv i helt at glemme, at Nathanaëlle egentlig var i gang med at opklare et dobbelt dødsfald, så optaget blev jeg af begivenhederne i den lille landsby i 1943. Brisou-Pellen forstår på fornemmeste vis at holde flere bolde i luften og mestrer en fortælleform, hvor hun skræller lag på lag af løget.

Niveau B betyder, at bogen er baseret på et ordforråd af 1.200 ord, hvilket gør den egnet til læsning efter cirka to års fransk. Som altid hos "Easy Readers" er gloseringen en blanding af præcise sort-hvide tegninger og fransk-franske ordforklaringer, og denne gang er der en fin balance mellem tegninger og ordforklaringer. Undertiden undrer jeg mig dog over valget af gloserede ord. For eksempel synes jeg, det er unødvendigt at glosere et ord som main (hånd), mens volet (skodde) burde have været det.

Efter historien er der dels opgaver til at kontrollere forståelsen af selve historien, dels opgaver, der lægger op til forskellige aktiviteter. De er ikke sindsoprivende, men giver idéer, der kan arbejdes videre med.

Med denne lille bog er der god mulighed for at kombinere skønlitteratur, sagprosa og film i et emne om Frankrig under Anden Verdenskrig.