Debat

Er vi på vej mod den 'rene' forening i DLF

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Dafolos rapport om DLF summeres op, at medlemmerne ønsker urafstemning om valg af formand, men der var ingen specielle ønsker om at ændre i strukturen i hovedforeningen.

Derfor er det mildt sagt meget overraskende, at hovedstyrelsesmedlem John Illum (med støtte fra flere) nu fremsætter drastiske forslag til forandringer i hovedstyrelsens sammensætning, der indebærer en halvering af fraktion 4's og Københavns Lærerforenings repræsentation. De aktives repræsentation nedsættes med to ud af 20.

Forslagene er dels rene besparelsesforslag, der ikke har været drøftet bredt, dels desværre nok udtryk for 'salamimetoden', der gradvis reducerer og måske senere helt eliminerer fraktion 4 som medlem af DLF. Jeg advarer meget kraftigt mod at støtte dette forslag. Der har jo ikke været en grundig debat om emnet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

På et ekstra møde den 19. august har hovedstyrelsen vedtaget at foreslå kongressen at give tid til debat om ovennævnte forslag. Så langt så godt.

Men for mig er der ingen tvivl om, at mange i hovedstyrelsen stadig støtter strukturforslaget.

Så jeg advarer stadig mod forslaget. Dette er også en opfordring til alle om at deltage i debatten op til kongressen i oktober.

Kristian Fløj-Jensen

medlem af DLF's hovedstyrelse