Debat

Den klemte valgkamp

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som det vel er hovedstyrelsen - og mange andre - bekendt, er hovedstyrelsesvalget vedtægtsmæssigt sørgeligt klemt inde mellem kongres, formandsvalg og årsskiftet. Kandidatforslag skal være foreningen i hænde så sent som den 15. november i valgår. Der bliver således ingen rimelig tid til, at kandidaterne kan nå at komme på banen i en valgkamp, hvor man kan prøve hinandens synspunkter af samt vise, hvem man er, og hvad man står for. Debatindlæg fra medlemmerne kan vores fagblad knap nå at bringe, ligesom Folkeskolens redaktion heller ikke kan nå at sætte kandidaternes synspunkter over for hinanden. Omtaler fra de få kandidatmedlemsmøder kan Folkeskolen heller ikke nå at bringe.

Alt i alt et ganske utilfredsstillende forløb for en demokratisk forening, hvilket undertegnede også påpegede ved sidste valg i et læserbrev i Folkeskolen i december 1999. For mig at se tyder det ikke på, at der ændres ved dette på den kommende kongres, og de to forrige kongresser i 2000 og 2001 behandlede det heller ikke, og der er altså valg næste år.

Kristian Svendsen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Værløse

Powered by Labrador CMS