Folkeskolens leder:

For lidt og for meget

Underrubrik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerstuderende lærer for lidt om forældresamarbejde, siger forældreorganisationen Skole og Samfund, som har sammenlignet seminariernes studieplaner. Læreruddannelsen blev revideret i 1997, og skole-hjem-samarbejde blev nævnt som et punkt i flere fag. Men undersøgelsen viser, at de fleste seminarier kun tilbyder det minimum, de er forpligtet til.

'Det er skuffende', siger organisationens formand, Thomas Damkjær Petersen.

Men ikke spor overraskende, kan man tilføje. IT-undervisningen får også for lidt. Undervisning i forhold til tosprogede burde have mere tid, og man vil med garanti kunne dokumentere, at kunst og kultur også er hårdt presset. Samtidig med at pædagogik og psykologi er skåret ned. Men de studerende har travlt med firelinjefag. Eller i hvert fald med et par stykker af dem. Fordi politikerne har puttet en femårsuddannelse ind i en fireårsplan. Den uddannelse holder ikke længe.-th

Læs side 32-33