Anmeldelse

Den store pyramide / Slottet Versailles / Tower i London

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Slotte og borge har altid spillet en stor rolle - tidligere som bopæl for magthaverne, siden som turistattraktioner. Slottet i Versailles, Tower i London og Keops-pyramiden er ingen undtagelse, og nærværende tre bøger vil givetvis vække de yngre elevers interesse for historie.

Livet i Versailles med alle historierne, anekdoterne og myterne vil altid være en sællert i historieundervisningen. Det spektakulære liv, de urimelige uligheder i datidens franske samfund og den efterfølgende revolution har altid sat tingene i perspektiv i undervisningen. Et pudsigt perspektiv kunne være at sammenligne datidens hushold (for eksempel kongens 73 personlige parykmagere) med nutidens 800 ansatte på museet, hvoraf 363 er vagtpersonale. Versailles besøges i øvrigt årligt af ni millioner mennesker.

På samme måde berettes om Tower i London som en del af det engelske fundament. Tower har spillet en central rolle i mange af de stridigheder, der har været i engelsk historie, men linjen trækkes også op til nyere tid, hvor det fortælles, at blandt andre Rudolf Hess sad fængslet under Anden Verdenskrig efter sit personlige og noget mislykkede forøg på mægling mellem Tyskland og Storbritannien.

Alle tre bøger omtaler de forskellige myter, der er forbundet med bygningerne. Men mon ikke kendsgerningerne og myterne om den gamle egyptiske kultur vil vække størst fantasi hos læserne.

Hvordan pyramiderne er bygget, ved man ikke med sikkerhed, men bogen om Keops-pyramiden gør meget ud af de teorier, der er fremsat om selve byggearbejdet.