Jørgen Stampe fylder 60 år

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Det hænger sammen som ærtehalm', er én af de mange rammende sentenser, som Jørgen Stampe strør om sig med i lærerverdenen og i pressen. Og det hænger sammen, for Stampe har altid været levende optaget af at få politik og fagpolitik, menneske og system til at hænge sammen. Det har været ledetråden, siden han som DKP-inspireret (Danmarks Kommunistiske Parti) lærer fra Gladsaxe kom i hovedstyrelsen i 1984, hvor han i mange år var i konstruktiv opposition til ledelsen. Dialektik er ét af hans nøglebegreber, der var afgørende, da Jørgen tog skridtet fra 'nej-' til 'ja-siger', fordi han mente, at det var vejen til bedre resultater, men som ikke er sket ustraffet.

Efter sit første ja til overenskomsten i 1997 gik han fra at være topscorer til at skrabe bunden ved sidste hovedstyrelsesvalg. Jørgen har taget det med oprejst pande og er gået endnu stærkere ind for professionstanken og udviklingen af folkeskolen, som hans hjerte brænder for. Det har givet sværdslag i DLF og i pædagogisk udvalg, som han har været den inspirerende leder af i to perioder, og hans velargumenterede udtalelser har skabt dyb respekt i omverdenen og været med til at nuancere billedet af DLF. Med viden, engagement og humor har han udviklet sig til en slags mister DLF, der bliver svær at undvære, når han forlader organisationen. Livslang læring er et andet nøglebegreb, som Jørgen selv realiserer ved at have kastet sig ud i det nye studium på Danmarks Pædagogiske Universitet 'pædagogisk antropologi'. Privat henter 'Hægge' kræfter og inspiration hos sin kone Chris, der er børnehaveklasseleder, og deres to sønner og på Læsø, hvor sommerhuset byder på manuelle udfordringer for den markante åndsarbejder, der ønskes hjertelig tillykke på 60-års-dagen 30. august.

Jan Trojaborg

formand for Københavns Lærerforening og

medlem af DLF's hovedstyrelse