Henry Schultz

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatter og lærer, Henry Schultz, døde efter svær sygdom den 1. juli 2002, 56 år.

Henry blev uddannet på Emdrupborg Statsseminarium 1968 og ansattes som lærer på Måløv Skole. Her underviste han i næsten 30 år i matematik, fysik og historie.

Allerede fra lærerjobbets start producerede Henry sine egne materialer, især til matematik. Han havde særlige krav, og dette udviklede sig til, at Henry Schultz forfattede blandt andet det meget kendte matematiksystem 'Sigma' fra Malling Beck.

Henry ønskede, at matematikundervisningen skulle starte hos de små børn, og lavede derfor 'Før Sigma' til børnehaveklasserne. Heri fortalte han sine kære 'Frønsehistorier'.

Det var for Henry Schultz altid væsentligt, at eleverne eksperimenterer og får viden. Derfor er hans bøger fyldt med idéer, der relaterer til både natur/teknik og historie. Kort før sin død ytrede han stolthed over, at han nu var i gang med opgradering af systemet.

I sin tid som lærer på Måløv Skole tog Henry aktivt del i skolens virksomhed både fagligt og socialt. Han var altid i front, når det for eksempel gjaldt teknik, og var foregangsmand ved computernes introduktion på skolen.

Som kollega var Henry trofast, tålmodig og hjælpsom, én, vi kunne regne med. Han besad en kolossal viden, som mange drog nytte af.

For få år siden valgte Henry at hellige sig sin forfattervirksomhed på fuld tid. Vi mistede derved det daglige samvær med ham, men Henry opretholdt kontakten, stod klar med råd og hjælp, og ved den årlige fest for gamle elever havde han ikke et ledigt øjeblik.

Henry Schultz efterlader sig hustru og datter, der nu må savne en mand og far, der fyldte så meget.

I familie- og vennekredsen var Henry en elsket og værdsat person, og savnet er stort ved hans alt for tidlige død.

Æret være hans minde.

Kirsten Bach og Berit Tarp

Måløv Skole