Byens Børns 'Prisen' går til dans

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Deres store engagement, deres gode kammeratskab på tværs af aldre og kulturelle baggrunde og endelig deres store ihærdighed for at sætte Nordvest på landkortet som et godt og rart sted at være. Navnlig synes vi, de store drenge er nogle fantastiske ambassadører for dansen, og hvad den kan bruges til'.

Sådan begrunder en sjældent enstemmig fællesbestyrelse i Byens Børn, at danseprojektet 'Dans i Nordvest' får årets 'Prisen'. Og da Byens Børn er en andelsforening, der involverer skoler, institutioner, foreninger, biblioteker - kort sagt alle, der arbejder med børn og kultur i Københavns og Frederiksberg Kommuner - må de vide, hvad de taler om.

Det er tre år siden, at danserne og danseunderviserne Cher Geurtze og Sheila de Val startede projektet med tilholdssted i Kvartercenter Nordvest på Dortheavej på det ydre Nørrebro. Derfra har de undervist både Nordvestkvarterets skoleklasser og børn, der har lyst til dans - også i deres fritid.

'Prisen' blev uddelt tirsdag den 20. august på Byens Børns dag i Tivoli, hvor de 42 børn fra Dans i Nordvest samtidig blev inviteret til at optræde ved et Byens Børn-arrangement i Bruxelles senere på efteråret.