Debat

Drømme søges

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I puberteten stilles mange af de store spørgsmål om, hvad livet er for noget, hvem man selv er, hvorfor det hele er så svært, og hvordan det dog skal kunne forstås - og tackles. For at hjælpe de unge med at finde deres svar på nogle af spørgsmålene er vi i gang med at lave et undervisningsmateriale. Det skulle kunne give de unge flere redskaber til at tolke og forstå sig selv og omverdenen og den vanskelige vej fra barn til voksen. Megen undervisning tager sig af den bevidste del af personen. Vores materiale sigter på at give indblik i det, der gemmes i det ubevidste, som det for eksempel udtrykker sig i drømme.

Materialet er ikke en drømmetydningsvejledning til de personlige drømme og lægger ikke op til terapilignende forløb i undervisningen. Men alle børn møder i perioder de arketypiske drømme, hvor de bliver forfulgt og måske ædt, hvor der kommer oversvømmelser, hvor dragen skal bekæmpes, og man skal så mange prøvelser igennem på vejen gennem den mørke, ufremkommelige skov. De bliver eller kan blive meget bange. Vores materiale skal på det generelle plan kunne vise dem, at sådan er vejen nu engang gennem livets faser, og at de ikke er alene om det. Det skulle kunne give dem mulighed for at lære lidt om sammenhængen mellem drømmenes verden og det konkrete liv og om, hvad man kan gøre om natten, så det konkrete, vågne liv ændres og udvikles lidt mere forståeligt og harmonisk.

I den forbindelse vil vi gerne i kontakt med lærere, der vil samle drømme ind for os, så vi kan give gode eksempler på de arketypiske drømme, der almindeligvis hører forskellige alderstrin til.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi vil gerne have nogle drømme fra børnehaveklasse/1. klasse, 3. klasse, 5. klasse og 7. klasse. Drømmene skal være anonyme, fordi vi ikke skal bruge det personlige stof. Lærernes arbejde vil bestå i at høre drømmene i klassen, få dem skrevet ned og sendt af sted.

Hvis du skulle være interesseret, kan du ringe til os: Lisbet, telefon 8657 7370, eller Tove, telefon 8657 7484.

Lisbet Marschner

psykoterapeut

Tove Hvid

psykolog og lektor

Danmarks Lærerhøjskole Esbjerg