Debat

Brug for større viden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som socialdemokrater ønsker vi, at der som en del af lærer- og pædagoguddannelsen indføres obligatorisk undervisning i de problemer, som unge med anden etnisk baggrund kan stå med. Gang på gang oplever både lærere og pædagoger, at de har brug for større viden om de særlige problemer og traditioner, som unge med anden etnisk baggrund kan bære på. Herunder hvad den enkelte kan gøre for at hjælpe de unge. I et bredere perspektiv drejer det sig om at fremme de unges forståelse af, at ligestilling og personlig frihed er et retskrav i Danmark. I Århus har skoler og Jysk Center for Videregående Uddannelse succes med at efteruddanne lærere, så de er rustet til at takle den hverdag, som de oplever i en mangfoldig og inspirerende hverdag i den århusianske skoleverden. Fra hvert vores sted er vi fuld af beundring og har tiltro til pædagogernes og lærernes kvalifikationer, men det er også vigtigt for os som socialdemokrater at sikre en fremtidig læring og udvikling for såvel børn som pædagoger og lærere. For os at se er en af mulighederne at skabe obligatorisk undervisning i problemstillingerne på landets seminarier.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Powered by Labrador CMS