Anmeldelse

Hvor kommer pengene fra?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Titlen er et godt spørgsmål, sikkert et af de hyppigst stillede også i undervisningsverdenen. Bogen rummer ikke svaret, men giver en summarisk historisk beskrivelse af penge som betalingsmiddel.

Der begyndes med byttehandel og de første prægede mønter, lydiske eller græske stater, mønter, af elektrum, en legering af guld og sølv i bogen kaldes de underligt nok elektronstatér, et ord, som vist ikke findes andre steder.

Der er lidt om vikingerne, om middelalderens mønter, de første sedler og banker og sparekasser, mens moderne penge og andre betalingsmidler, for eksempel dankort, kun omtales meget perifert.

Islæt med citater fra eventyr, om Marsk Stigs falskmøntneri på Hjelm, guldfund og en lille nydigtet historie om et dankort krydrer den faglige tekst.

I nogle af boksene findes opgaver af varieret karakter.

Bogen er med farveforside og ellers gul staffage og forsynet med pæne stregtegninger.

Der er indholdsfortegnelse, men intet register. Dertil en fornuftig ordforklaring, som dog ikke altid giver valuta for pengene. For eksempel er forklaringen på valuta, at det er udenlandske penge.