Debat

Tak for en dejlig tur

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nordisk Pensionisttræf 2001 blev afholdt på Tahuvaara Idrætscenter i Savonlinna, Finland.

Hårby Bustrafik - med den finskfødte chauffør - klarede den lange køretur på allerbedste måde. Efter opsamling i Nyborg og København gik turen nordpå gennem det skønne svenske landskab. Vel ankommen til Stockholm gik deltagerne om bord på en af Viking Lines store færger. Overfarten var meget behagelig, mad og drikke upåklagelig, og efter ankomsten til Turku/Åbo kunne vi atter sætte os trygt i bussen til den næste lange køretur. Tiden gik med snak, sang, sove og se landskabet. Hvor har de mange træer i Finland! Træer og søer, men skønt var det.

'Tervetuloa', lød det fra formanden for de finske veteraaiopettajat/veteranlærere, da vi nåede frem. Indkvartering og forplejning var ganske fortræffelig.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hver dag bød på spændende oplevelser. Vi så den store trækirke i Kerimaki, hvor der var salmesang på alle nordiske sprog. En dejlig oplevelse. Alle havde glædet sig til operafestspillet på Olofsborg Slot, og vi blev ikke skuffede! En båd bragte os til Punkaaharju, Retretti, hvor der var en stor udstilling med blandt andet værker af Salvador Dali. En meget venlig og svensktalende finne guidede os gennem udstillingerne.

Der blev også tid til danseundervisning, badning, sauna og spadsereture. Pandekagebagning og grillpølser blev der også tid og appetit til. Myggene holdt sig på afstand, måske på grund af at alle sang, så det var en fornøjelse.

Efter en dejlig sejltur på Seima-Kanalen kom vi til Viborg, som nok var et besøg værd, selv om det var deprimerende at se byen i forfald. Russerne er meget effektive, når de sender turister ud af landet. Vi måtte gennem syv checkpoint, og en ivrig fotograf fik en opsang, så han filmer nok ikke mere ved russiske grænsegange.

Hjemturen forløb fint.

Det var en dejlig tur, som arrangørerne fortjener stor tak for!

En meget tilfreds deltager.

Birgit Lund

Sabro