Niels Peter Danmark

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

30. juli gik flaget på halv stang på Hovedgård Skole.

Efter en kort og svær sygdomsperiode døde vor kollega overlærer Niels Peter Danmark. Niels Peter blev 59 år.

Vi har mistet en engageret, seriøs og dygtig kollega og ven.

Niels Peter har haft sit virke på Hovedgård Skole siden 1966. Hans hovedinteresser har været undervisning i matematik og specialundervisning. Inden for begge fagområder har han gennem årene dygtiggjort sig og udviklet en stor ekspertise, hvilket har udmøntet sig i, at han i en lang årrække har været beskikket censor i faget matematik. Det lå Niels Peter meget på sinde at bibringe sine elever gode kundskaber og holdninger, ligesom han altid var rede til at øse af sin viden over for kolleger.

Foruden at passe sit lærerjob har Niels Peter siden sin start på skolen ydet en stor og værdifuld indsats for det lokale musikliv, først i mange år som dirigent for Hovedgård Skoleorkester og senere som dirigent for Hovedgård-blæserne. Med sit personlige engagement og kyndige instruktion har han fået Hovedgård Skoleorkester til at 'swinge', bibragt de unge musikere musikglæden og givet dem store menneskelige og musikalske oplevelser i hverdagen og på turnéer i både ind- og udland. Niels Peter har været katalysator for et særdeles aktivt musikliv i Hovedgård-området.

En levende interesse for de mennesker, han boede iblandt, og for udviklingen i lokalområdet tilskyndede ham til at involvere sig i det politiske arbejde og førte til næsten 16 år i kommunalbestyrelsen i Gedved Kommune. Som kommunalbestyrelsesmedlem har Niels Peter sat sine fingeraftryk på udviklingen i kommunen. I det politiske arbejde som i alle øvrige gøremål var Niels Peter altid velforberedt og engageret.

Niels Peter elskede at være blandt mennesker, han engagerede sig sagligt eller deltog aktivt i et muntert lag, hvor han gerne bidrog med en god historie. Trods sit udadvendte liv havde han mange interesser. Han elskede at gå langs åen med sin fiskestang sammen med sine børn eller gode venner eller at stå i kælderen og snedkerere ting til hjemmet eller sine bistader, ligesom hans samling af frimærker fylder meget.

Trods et stort engagement uden for hjemmet har Niels Peter altid keret sig meget om sit familieliv. Familiens ve og vel lå ham meget på sinde - altid var han der, når nogen kaldte. Dette trygge fundament og hans kone Karens uvurderlige støtte gjorde det muligt for ham at give så meget til andre.

Niels Peters liv blev alt for kort - men indholdsmæssigt rigt!

Vore tanker er hos Karen, som har mistet sin kære mand, og hos Anne Kirstine og Niels Tor, som alt for tidligt skulle miste deres far.

Æret være Niels Peter Danmarks minde.

Hovedgård Skole

E. Ljunggreen/I.M Hermansen