Motivationen skal være i top

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Det nytter ikke at kaste sig over tyggegummi, plastre eller hypnose, hvis man ikke er fast besluttet på at holde op med at ryge. Derfor handler det om at tage beslutningen ordentligt', siger Mads Lind, der er rygestopinstruktør og rådgiver i Kræftens Bekæmpelse.

Han anbefaler, at man begynder med at finde ud af de fordele og ulemper, man har ved at ryge. Dernæst skal man skabe sig et overblik over, hvornår man ryger, for eksempel i frikvartererne.

'Det er dér, man især vil savne sin cigaret, og så gælder det om at have et alternativ parat. Måske skal man gå en tur, drikke en masse vand eller trække vejret dybt, og så skal man gøre sig klart, at det måske tager op til et halvt år, før man har vænnet sig til de nye vaner', siger Mads Lind.

stan

På www.drstop.dk kan du få fastlagt din rygeprofil og et personligt program for, hvordan du holder op med at ryge. Du kan også ringe til STOP-linien på telefon 8031 3131. Begge tilbud drives af Kræftens Bekæmpelse, Danmarks Lungeforening, Hjerteforeningen og Sundhedsstyrelsens Center for Forebyggelse. Amternes forebyggelseskonsulenter kan henvise til lokale rygestopinstruktører.

Powered by Labrador CMS