Når legen går over stregen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske undersøgelser viser, at ti procent af alle anmeldte seksuelle krænkere er børn og unge under 18 år. Nu har Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) udgivet en ny pjece om forebyggelse af seksuelle overgreb blandt børn og unge i foreninger. 'Når legen går over stregen' handler om gråzonen mellem børn og unges naturlige seksuelle omgang og de egentlige overgreb.

'Vi har ikke kendskab til, at problemstilllingen har været aktuel i nogle af vores organisationer. Men der er stor interesse for større viden til at understøtte den forebyggende indsats', siger DUF's formand Rasmus Hylleberg.

DUF har i forvejen udgivet pjecerne 'Børn er et fælles ansvar' og 'Sæt forebyggelse på dagsordenen'. Pjecerne kan bestilles gratis på telefon 3929 8888 eller på www.duf.dk