Fokus på IT

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kan læreren erstattes af en hoppende clip, der altid står parat med gode råd? Kan bevægelige trekanter hjælpe de svageste elever i gang med matematikken? Er langdistanceundervisning vejen frem?

Disse spørgsmål og mange flere blev i sidste uge debatteret i Bella Centret i København. Her var Danmark vært for en verdenskonference om computere i undervisningen, 'WCCE 2001'. 1.200 deltagere fra 66 lande havde tilmeldt sig konferencen, der har været afholdt seks gange siden 1970.

Konferencen bød på mere end 250 oplæg fra undervisere, forskere og IT-udbydere.

Undervisningsminister Margrethe Vestager holdt åbningstalen. Her lagde hun vægt på, hvad Danmark har gjort for at integrere IT i undervisningen.

'I slutningen af august måned vil den danske regering offentliggøre en ny strategi for uddannelse, læring og IT. Gennem de sidste år har vi skabt et udgangspunkt, hvor IT gør det muligt for os at nå vores uddannelsesmål. Dette passer sammen med vores nuværende planer', sagde ministeren blandt andet ved åbningen.

maria