Debat

Julegaveønske kan ikke opfyldes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et svar til skoleinspektør Ole B. Knudsen i Folkeskolen nummer 29: At ingen læser kvalitetsrapporten, er heldigvis en fejlagtig opfattelse. Den bliver læst med interesse af såvel forvaltning som politikere, og faktisk er der også en del skolebestyrelser, der interesserer sig for såvel egen skole som andre skoler i kommunen. Også den lokale presse har i flere tilfælde taget udgangspunkt i rapporten.

Gårde Skole har i øjeblikket 75 elever. En leder på en så lille skole må i Varde Kommune lægge en del af sin arbejdstid i undervisningen/vikardækningen - og har tilmed sekretærhjælp i begrænset omfang.

Jeg har fuld forståelse for, at det på den baggrund undertiden kan føles som en tidsmæssig belastning at skulle leve op til såvel folkeskolelov, diverse bekendtgørelser og cirkulærer som den kommunale skolepolitik. Ikke desto mindre er det jo vilkårene for enhver folkeskole - også i Varde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi har i kommunen en fælles opgave i at skabe sammenhæng mellem centrale og kommunale tiltag på folkeskoleområdet. I den forbindelse bør kvalitetsrapporten tænkes og arbejdes sammen med vores aftalestyring som fælles fundament for dokumentation, dialog og videreudvikling.

Som vi i Varde Kommune praktiserer den dialogbaserede aftalestyring, har enhver skole imidlertid gode muligheder for at indarbejde lokale initiativer. Mangfoldighed og forskellighed er også helt i pagt med kommunens børne-/ungepolitik. Dette naturligvis i en forståelse af, at det er legitimt for vore politikere at interessere sig for, hvordan skatteborgernes penge bruges på skolerne.

Ole B. Knudsens åbne brev har givet anledning til, at vi vil invitere ham til et møde med forvaltningen, hvor vi kan drøfte de ledelsesmæssige opgaver og vanskelige prioriteringer på en lille skole.

Desværre kan vi dog ikke love julefred hele året rundt.