Debat

Let børnene

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sundhed, forebyggelse og opbakning til initiativer, der gør det nemmere at leve et sundt liv, er kommet på den politiske dagsorden - også i DLF så småt.

Det er umuligt at være imod forebyggelse og sundhedsfremme, hvis man ikke bare har en ignorerende holdning, der fejer samfundets forpligtelse væk med et: »Det er den enkeltes ansvar, vi lever i et frit land«.

Fedmeepidemien er ikke til at komme uden om for børn og voksne. Børns vilkår, uddannelse og livsbetingelser er en sag for DLF. Eksperter forudser skræmmende, at kommende generationer dør før deres forældre. Det er ikke kun forældrenes ansvar, og det er heller ikke kun skolens.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Alle, der har med børn at gøre, må bidrage med stort og småt, så forebyggelse bliver en del af hverdagen med henblik på at fremme et sundere liv. Overvægt kan give år med svære nederlag, sygdomme og forringet livskvalitet, som er en belastning for den enkelte og for samfundsøkonomien. Det er uholdbart i et velfærdssamfund.

Jeg repræsenterer DLF i et ambitiøst projekt »Let børnene«, som Dansk Kommunikation og Mandag Morgen har taget initiativ til. BUPL, Forbrugerrådet, Kræftens Bekæmpelse, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Odense Kommune og Familie- og Forbrugerministeriet er også med. I 2008 sætter vi børnefedme på danmarkskortet med en folkehøring og afledte events, så beslutningstagere og andre får endnu flere incitamenter til at lette børns hverdag.

En stemme på mig vil fortsat arbejde for, at DLF udvider engagementet i børns sundhed i relevante sammenhænge og på forskellige niveauer.