Debat

Har suppleanterne en politik?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På www.folkeskolen.dk/valg kan man finde navne på 22 kandidater til hovedstyrelsen. En ganske kort tekst ved hver kandidat oplyser det mest nødtørftige om vedkommende. Et eksempel (taget øverst fra listen):

»Astrid Schjødt Pedersen, Børkop, 61, er p.t. formand for organisationsudvalget i DLF og har siddet i hovedstyrelsen siden 1996«.

For 11 af kandidaternes vedkommende er der tilføjet link, hvorigennem man direkte kan søge oplysninger om deres politik. Vil man have oplysninger om de øvrige kandidaters politik, må man søge andre steder. Jeg har forgæves ledt efter navne på de opstilledes suppleanter. Det får mig til at stille følgende spørgsmål, som måske kan besvares af kandidaterne og deres suppleanter - eller andre med indsigt i forholdene:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ifølge DLF's vedtægter paragraf 27, stykke 2.2, er et kandidatforslag kun gyldigt, når det angiver navn og adresse på en kandidat og en første- og en andensuppleant for denne. Hvor kan man finde en liste over de opstillede kandidater med tilhørende suppleanter?

Hvor kan man læse suppleanternes beskrivelse af deres politik?

I tilfælde af at en kandidat efter valget - af helbredsmæssige eller andre grunde - vælger at træde ud af hovedstyrelsen inden valgperiodens udløb, kan man da have sikkerhed for, at suppleanten kan/vil videreføre kandidatens politik, hvis der ikke på forhånd er meldt ud om den pågældende suppleant og dennes politik?

Svar

I næste uge bringer månedsmagasinet Undervisere et tema om valget til DLF's hovedstyrelse. Alle kandidater skriver om deres program, vi bringer navnene på suppleanter og stillere.

På folkeskolen.dk/valg kan alle stille spørgsmål til kandidaterne i netdebatten og kommentere kandidaternes weblog-indlæg. Hos mange af dem kan man også klikke ind på et mere udførligt valgoplæg - og om deres suppleanter. Sammen med nummeret følger en stemmeseddel.

Redaktionen