Anmeldelse

Det gamle Egypten

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hold da op, hvor er der meget på den cd! Jeg begik den kæmpe fejl, at jeg gik i gang med at udprinte det hele fra starten. Det skal man ikke gøre. Stor advarsel! For så bliver man virkelig overvældet og forvirret. Materialet er fyldt med nogle meget flotte Po­werPoint-præsentationer, der fint kan printes ud, lamineres, hænges op, bruges til spilleplader - eller hvad man nu har lyst til. Mulighederne er i alt fald mange.

Fakta:

Titel: Det gamle Egypten

Forfatter: Ella Jensen, Birgit Rønne, Kenneth Pedersen

Pris: 625 kroner

Type: Cd

Forlag: Ellas Kurser

For en faguddannet lærer er det altid rart med et materiale som dette, der er baseret på teorien om de forskellige læringsstile med udgangspunkt i de sansemæssige kanaler, så man skal høre, se, røre og bruge krop­pen. Det gør nemlig, at der er nogle ret klare mål, der er styrende for indholdet af de forskellige ma­te­rialer, så man ikke så let mister overblikket. Det var for eksempel sjovt at prøve den indled­en­de test for at finde ud af, hvad man troede, at man vidste, for så siden at opdage, hvad der rent fak­tisk var det rigtige svar.

Jeg må sige, at materialet er udarbejdet med stor entusiasme, der virkelig kan mærkes, når man ser på det og rører ved det. Og jeg tror bestemt, at der er mange - både elever og lærere - der vil finde det sjovt og interessant at gå på opdagelse i mytologi, mysterier, historie, de gamle egyptiske folk, Nilen, balsameringer, gravlægning og pyramider og kaste sig over de praktiske udregningsopgaver, byggeopgaver og hiero­glyf­fer. Et innovativt og induktivt undervisningsmateriale, som jeg varmt vil anbefale til en temauge eller lignende.