Anmeldelse

En opskrift på fred

En opskrift på fred

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er en pudsig lille bog, som jeg har fået stukket i hænderne! På forsiden er der en humoristisk tegning af en kok, der står ved et bord med en lang række fredssymboler: peace-tegn, fredsdue, roser, hjerter, andre blomster og bøger. På bagsiden af bogen står der, at fred er noget, som vi selv må skabe, og at bogen er et oplæg til samtaler mellem børn og voksne om, hvordan vi selv kan gøre verden mere fredfyldt at leve i.

Fakta:

Titel: En opskrift på fred

Forfatter: Marie Mamonia

Illustrator: Huskmitnavn

ISBN: 978-87-983466-3-0

Pris: 149 kroner

Sider: 48 sider

Type: Hæfte

Forlag: Herold

Bogen indledes med et kapitel om Liva, der ikke kan forstå, hvorfor lande går i krig. Hun tygger godt og grundigt på et peace-tegn, mens vi andre læser videre om Livas familie, der er alt andet end fredfyldt. Kapitel 2 indeholder de forskellige ingredienser, der skal til for at skabe fred, og der fortsættes i kapitel 3 med at beskrive, hvad demokrati er, og at demokrati er selve nøglen til fred. Så skal vi have fred, må vi også være positive, være tolerante, have forståelse for andre og være kærlige over for andre. Undervejs stilles der spørgsmål til fælles drøftelse, og det er vel egentlig her, at bogen har sin berettigelse. For det er dialogen, der er vejen frem til, at vi kan indrette os fredeligt med hinanden.

Bogen er blevet til som en væsentlig del af et stort landsdækkende skoleprojekt, der hedder "Vi skaber fred", og som skal munde ud i nogle krative værker om fred, der skal udstilles i Øksnehallen i København i jaunar 2008. Dén udstilling glæder jeg mig til at se, men det kræver jo, at der er nogle kreative lærere, der læser denne anmeldelse, så der kan komme nogle kreative projekter ud af det!